Lääketieteellinen ammatillinen jatkokoulutus

Erikoistumiskoulutusten sähköinen seurantajärjestelmä ELSA otetaan käyttöön

15.03.2022

Erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutuksissa otetaan kesä-syyskuussa 2022 asteittain käyttöön ELSA, erikoistuvien seuranta- ja arviointijärjestelmä, johon erikoistuvat voivat koota koko erikoistumisensa sisällöt.

ELSA-järjestelmä tulee käyttöön kaikkiin viiteen yliopistoon, kaikille erikoisaloille ja kaikille erikoistumiskoulutuksen toimijoille. Se on suunniteltu ensisijaisesti erikoistuvan työkaluksi, jossa häntä kouluttavat erikoislääkärit voivat antaa osaamisesta arviointeja, palautetta ja suunnittelemaan koulutuksen kattavaksi erikoistuvan kanssa. Erikoisalojen vastuuhenkilöt pystyvät toteuttamaan erikoistumiseen liittyvät toiminnot järjestelmässä ja suunnittelemaan koulutusta ja seuraamaan erikoistuvien etenemistä. Tällä työkalulla erikoistumiseen liittyvät sopimukset ja hyväksynnät muuttuvat paperiversioista sähköisiksi ja niitä voidaan säilyttää yhdessä paikassa.

 

Lue lisää ELSAsta >>

 

ELSAn käyttöönotto on porrastettu alkaen kesäkuusta 2022 jatkuen syys-lokakuulle 2022. ELSAn käyttöönoton infotilaisuuksia järjestetään touko-lokakuussa Teams-tilaisuuksina. Suosittelemme kaikkia ELSAa käyttäviä henkilöitä osallistumaan johonkin alla listatuista infotilaisuuksista.

 

ti 3.5.22 klo 14-16 Click here to join the meeting
ma 16.5.22 klo 13-15 Click here to join the meeting
ke 25.5.22 klo 15:30-17:30 Click here to join the meeting
to 16.6.22 klo 14-16 Click here to join the meeting
ke 10.8.22 klo 13:30-15:30 Click here to join the meeting
pe 19.8.22 klo 13-15 Click here to join the meeting
ma 22.8.22 klo 13:30-15:30 Click here to join the meeting
to 1.9.22 klo 14-16 Click here to join the meeting
ke 7.9.22 klo 14-16 Click here to join the meeting
ti 20.9.22 klo 15:30-17:30 Click here to join the meeting
ma 3.10.22 klo 14-16 Click here to join the meeting
to 13.10.22 klo 14:30-16:30 Click here to join the meeting

HUOM! Linkki aukeaa painamalla CTRL+klikkaamalla linkkiä.

 

Katso 16.6. infotilaisuuden tallenne >>

 

ELSAn kehitystyö on vielä kesken. Käyttöönotettaessa kaikki suunnitellut sisällöt eivät ole vielä valmiit. Uusi versio tulee käyttäjille 3 viikon välein, jolloin mukaan tulee uusia toiminnallisuuksia. Syys-lokakuun aikana on käytössä tämänhetkisen suunnitelman mukaan versio, jossa on kaikki suunnitellut toiminnallisuudet.

 

Siirtymäajat ELSA-järjestelmän käyttöönotossa

Kaikki lääketieteelliset yliopistot suosittelevat seuraavia käytäntöjä ELSAn käyttöönotossa:

  • Kaikki erikoistuvat lääkärit ja erikoistuvat hammaslääkärit, joilla on voimassa oleva opinto-oikeus, siirtyvät käyttämään ELSA-järjestelmää ja tallentavat jatkossa opintosuorituksensa ELSAan.
  • Erikoistuvat, jotka valmistuvat n. vuoden sisällä, voivat kuitenkin halutessaan jättää todistushakemuksen liitteineen tiedekuntaan joko paperisena tai ELSAn kautta. Jos valmistumispyynnön tekee ELSAssa, käsittelyprosessi voi olla aiempaa sujuvampi, koska kaikki dokumentit käsitellään sähköisinä ja saman järjestelmän sisällä (myös vaadittavat allekirjoitukset). ELSAssa valmistuva erikoistuva voi helpommin tarkastaa suorituksensa ja työkertymänsä, ja valmistumisen jälkeen hän saa itselleen myös yhteenvedon ELSAssa olevista tiedoista koottuna pdf:ksi.
  • Vanhan asetuksen 56/2015 mukaan erikoistuvat eivät käytä ELSAssa pakollisena osaamisen arviointi -osiota, mutta käyttävät ELSAn muita osioita ja tallentavat mm. työtodistukset ja teoriakoulutuksen tiedot ELSAan.
  • Koejaksoa parhaillaan suorittavat erikoistuvat: Jos koejakso on vasta alkamassa ja korkeintaan koejaksosopimus on laadittu, voi arvioinnit tehdä ELSAssa. Jos koejakso on kesken, arviointikeskustelut aloitettu ja osa papereista on jo täytettynä, suosittelemme, että prosessi viedään myös loppuun paperilla. Paperillakin hyväksytty koejakso näkyy suoritusmerkintänä ELSAssa.

« Takaisin uutisarkistoon