Lääketieteellinen ammatillinen jatkokoulutus

Teoriakoulutus (YEK)

YEK-vaiheen lääkärin tulee suorittaa koulutusyksikön hyväksymä tai järjestämä vähintään 16 tunnin terveydenhuollon hallintoon ja sosiaaliturvajärjestelmään perehdyttävä teoriakoulutus.

 

Koulutukset yliopistoittain

Hallinnon ja sosiaaliturvan 16 tunnin kurssimuotoinen koulutus perehdyttää sinut terveydenhuollon hallintoon ja sosiaaliturvajärjestelmään.

 

Seuraavan koulutuksen tiedot löydät Yleislääketieteen ammatillisen jatkokoulutuksen tiimin sivuilta (avautuu uuteen välilehteen).

Terveydenhuollon hallinto ja sosiaaliturva -koulutus (16 t) järjestetään Itä-Suomen yliopistossa kerran vuodessa. Koulutukseen kuuluu verkkokurssi ja seminaaripäivä, joka pidetään loppukeväästä.

 

Verkkokurssi alkaa noin puolitoista kuukautta ennen seminaaripäivää. Kurssin aiheisiin liittyy tehtäviä ja keskustelua. Tehtävät tehdään niille varattuna, etukäteen ilmoitettuna ajanjaksona, muina aikoina tehtäväalue on suljettu. Tehtäväalueella vastataan kysymyksiin ja keskustellaan aiheesta muiden kanssa. On tärkeää pysyä aikataulussa, jotta jokaisesta tehtävästä saa merkinnän. Kun kaikki tehtävät on suoritettu ja seminaaripäivään osallistuttu, koulutuksesta saa suoritusmerkinnän Peppi-opintotietojärjestelmään.

 

Verkkokurssi ja seminaaripäivä ovat kokonaisuus, joita ei voi tehdä erikseen.

 

Seuraava koulutus järjestetään keväällä 2024. Verkkokurssi on ajalla 8.4.-8.5.2024, seminaaripäivä järjestetään keskiviikkona 22.5.2024 hybriditoteutuksella. Ilmoittautuminen koulutukseen on päättynyt 24.3.2024.

YEKTEOR, Terveydenhuollon hallinto ja sosiaaliturvajärjestelmä, 16 h (1 op)

 

Kurssi koostuu neljän viikon mittaisesta verkkokurssista Moodle-ympäristössä alkaen 2.9.2024 (yhteensä 10 tuntia) ja lähiopetuspäivästä 2.10.2024 klo 10-16 (6 tuntia).

 

Lähiopetuspäivä pidetään kasvokkaisena opetustapahtumana Kaupin kampuksella (opetustila tarkennetaan).

 

Kurssin ilmoittautuminen SISUssa koodilla YEKTEOR aikavälillä 15.5. –18.8.2024.

046015J Terveydenhuollon hallinto ja sosiaaliturvajärjestelmä -kurssi

 

Järjestäjä:
PPSHP Perusterveydenhuollon yksikkö (linkki avautuu uuteen välilehteen) ja lääketieteellinen tiedekunta, yleislääketieteen oppiala. Koulutuksen järjestämisestä vastaa perusterveydenhuollon yksikön asiantuntijalääkäri Maija Bolszak ja käytännön asioita hoitaa koulutuspalvelut.

Vastuukouluttajina toimivat professori Markku Timonen ja professori Juha Auvinen.
Yhteydenotot: maija.bolszak@pohde.fi,

 

Ajankohta:

Terveydenhuollon hallinto ja sosiaaliturva -koulutus (16 t) järjestetään Oulun yliopistossa kerran vuodessa. Koulutukseen kuuluu verkkokurssi ja seminaaripäivä. Verkkokurssi ja seminaaripäivä ovat kokonaisuus, joita ei voi tehdä erikseen.

 

Verkkokurssi alkaa noin puolitoista kuukautta ennen seminaaripäivää. Kurssin aiheisiin liittyy tehtäviä ja keskustelua. Tehtävät tehdään niille varattuna, etukäteen ilmoitettuna ajanjaksona, muina aikoina tehtäväalue on suljettu. Tehtäväalueella vastataan kysymyksiin ja keskustellaan aiheesta muiden kanssa. On tärkeää pysyä aikataulussa, jotta jokaisesta tehtävästä saa merkinnän. Kun kaikki tehtävät on suoritettu ja seminaaripäivään osallistuttu, koulutuksesta saa suoritusmerkinnän Peppi-opintotietojärjestelmään.

 

Seuraava koulutus järjestetään Oulun yliopistossa syksyllä 2024:

- verkkokurssi 11.11.- 8.12.2024

- seminaaripäivä Zoomissa 10.12.2024

 

Kohderyhmä:

Koulutus on tarkoitettu yleislääketieteen erityiskoulutusta suorittaville lääkäreille.
Ensisijalla koulutukseen ovat Oulun yliopiston YEK-opiskelijat.

 

Ilmoittautuminen:

Koulutukseen ilmoittaudutaan Pepissä.

 

Ilmoittautumisajan jälkeen teidät liitetään Moodlen oppimisympäristön kurssialustalle, josta löytyvät ohjeet ja sisällöt verkkokurssiosion suorittamiseen.

 

Muiden yliopistojen yleislääketieteen erityiskoulutusta suorittavat opiskelijat voivat hakea opinto-oikeutta paperisella JOO-hakulomakkeella. Hakulomake palautetaan koulutuspalveluihin osoitteeseen: Lääketieteellinen tiedekunta, ammatillinen jatkokoulutus, PL 5000, 90014 Oulun yliopisto. Huom! JOO-opinto-oikeuden saaneiden tulee myös ilmoittautua koulutukseen Pepin kautta ilmoittautumisajan päättymiseen mennessä.

YLEE0029-3002 Terveydenhuollon hallinto ja sosiaaliturva (16 tuntia) -kurssi

 

YEK-teoriakoulutus muuttuu vuodesta 2025 alkaen niin, että Turun yliopistossa järjestetään kerran vuodessa yksi koulutus, joka vastaa koko yleislääketieteen erityiskoulutuksessa vaadittavaa 16 tunnin teoriakoulutusta. Jatkossa kaikissa yliopistoissa tullaan tarjoamaan vuosittain samansisältöinen, yksi kurssi.

 

Syksyn teoriakoulutus järjestetään syys-lokakuussa. Verkkokurssi pidetään Moodlessa 5.9. – 2.10. ja koontipäivä on torstaina 3.10. klo 9-15 hybriditoteutuksena. Ilmoittautuminen kurssille tapahtuu Pepissä kesän jälkeen.

 

Näin ilmoittaudut kurssille 

  • Kirjaudu Peppiin utu-tunnuksella https://student.peppi.utu.fi/
  • Etsi Pepistä YEKin opinto-oikeus ja mene HOPSille.
  • Mene HOPSilla välilehdelle Ilmoittautuminen. Ilmoittautuminen käynnissä -kohtaan tulevat automaattisesti hopsillasi olevien opintojaksojen toteutukset, joihin ilmoittautuminen on käynnissä. Myös suoritettujen opintojaksojen seuraavat toteutukset näkyvät täällä.       
  • Ilmoittautuminen tehdään Ilmoittaudu-painikkeesta sivun oikeasta laidasta Toiminnot-sarakkeen alta. Klikkaamalla toteutuksen nimen auki pääset ilmoittautumaan myös toteutuksen tiedoista painamalla Ilmoittaudu-painiketta. Kun olet ilmoittautunut toteutukselle, se siirtyy Ilmoittautumiset-otsikon alle.

 

Jos kurssia ei näy hopsillasi, voit ilmoittautua seuraavasti:

Kurssin voi hakea sivun yläreunassa olevan Hae opintoja -painikkeen kautta. Avautuvassa hakumodaalissa voi hakea toteutuksia joko nimellä (Terveydenhuollon hallinto ja sosiaaliturva (16 tuntia)) tai toteutuksen tunnuksella (YLEE0029-3002). Ilmoittaudu-painikkeesta pääset ilmoittautumaan toteutukselle.

 

Viimeksi päivitetty 14.05.2024