Lääketieteellinen ammatillinen jatkokoulutus

Yksilölliset opiskelujärjestelyt

Valtakunnallisen kuulustelun voi suorittaa suomeksi tai ruotsiksi. Kuulustelukysymykset laaditaan ruotsiksi vain, jos kuulusteltava on sitä ilmoittautuessaan erikseen pyytänyt.

Ilmoita ruotsinkielisten kuulustelukysymysten tarpeesta erillisellä, yllä olevalla lomakkeella. Tämän lisäksi on aina varattava Exam-tenttikone yleisohjeiden mukaan.

Radiologian ja suuradiologian erikoistuvat suorittavat esseekuulustelun lisäksi kuvakuulustelun. Jotta Exam-tenttiin saadaan järjestettyä kuvatenttien vaatima materiaali, näihin erityiskuulusteluihin tulee ilmoittautua erikseen käyttämällä erillistä, yllä olevaa lomaketta viimeistään 3 viikkoa ennen kuulustelukierroksen alkua. Tämän lisäksi on aina varattava Exam-tenttikone yleisohjeiden mukaan.

 

Suupatologian kuulustelu (essee sekä preparaattitentti) ja suun mikrobiologian kuulustelu laaditaan Exam-järjestelmään vain koulutettavan pyynnöstä, joten loppukuulustelun tarpeesta tulee aina erikseen ilmoittaa yllä olevalla lomakkeella.

 

HUOM! Radiologian ja suuradiologian kuvatenttiin sekä suupatologian ja suun mikrobiologian kuulusteluun ei ole mahdollista osallistua, mikäli lomakeilmoittautumista ei ole tehty tai ilmoittautuminen on myöhästynyt.

 

Kuvatenteissä käytetään kuvien katseluun MicroDicom-ohjelmaa.

Osallistujat voivat ladata ohjelman itselleen ja harjoitella sen toimintaa ennen tenttiä. Harjoitusmateriaalia voit hankkia omalta kuvantamiskeskukselta, testikuvia ja fantomitutkimuksia.

MikroDicom-ohjelman voit ladata täältä: https://www.microdicom.com/downloads.html 

 

Mikäli lisäkoulutusohjelman kuulustelu järjestetään valtakunnallisen erikoislääkärikuulustelun yhteydessä, se suoritetaan sähköisenä Exam-kuulusteluna. Lisäkoulutusohjelmien kuulustelu laaditaan Exam-järjestelmään koulutettavan pyynnöstä, joten loppukuulustelun tarpeesta tulee erikseen ilmoittaa yllä olevalla lomakkeella. Sen lisäksi koulutettavan on aina varattava itse Exam-tenttikone yleisohjeiden mukaan.

Lisätietoa lisäkoulutusohjelmien kuulustelusta

Viimeksi päivitetty 08.05.2024