Lääketieteellinen ammatillinen jatkokoulutus

Erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikuulustelu

Valtakunnallinen erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutuksen kuulustelu toimii yhtenä osaamisen arviointimenetelmänä ja se suoritetaan koulutuksen loppuvaiheessa. Hyväksytty suoritus on voimassa 4 vuotta. Kuulustelun tavoitteena on arvioida erikoistuvan teoreettista tietoa ja osaamista sekä kykyä toimia tarkoituksenmukaisesti erikoislääkärin/erikoishammaslääkärin kohtaamissa tilanteissa.

 

Valtakunnallinen kuulustelu järjestetään kaikissa viidessä yliopistossa samanaikaisesti 3 kertaa vuodessa: kaksi kertaa kevätlukukaudella ja kerran syyslukukaudella. Kuulustelu toteutetaan sähköisenä yhteistenttinä Exam-järjestelmässä.

 

 

 

Erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikuulustelun lisäksi sähköisinä Exam-kuulusteluina järjestetään erikoislääkärien lisäkoulutusohjelmien kuulustelut, sairaalafyysikoiden, -kemistien ja -mikrobiologien kuulustelut sekä radiologisen fysiikan ja säteilysuojelun RFS-kuulustelu.

 

HUOM! Koulutettavan tulee erikseen ilmoittaa tiedekuntaan, jos hän tarvitsee kuulusteluun terveydentilaan liittyviä yksilöllisiä järjestelyjä, suorittaa kuulustelun ruotsin kielellä tai on osallistumassa radiologian tai suuradiologian kuvatenttiin, suupatologian tai suun mikrobiologian tenttiin tai lisäkoulutusohjelmien kuulusteluun. Ilmoitus tulee tehdä erillisellä lomakkeella viimeistään 3 viikkoa ennen kuulustelukierroksen alkamista. Alkuvuoden 2023 kuulustelujen osalta lomakeilmoittautuminen on siis tehtävä 9.1.2023 mennessä. Tämän lisäksi on aina varattava Exam-tenttikone yleisohjeiden mukaan.

 

Valtakunnallisen erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikuulustelun koordinaatiosta huolehtii Turun yliopisto. Voit olla yhteydessä valtakunnalliseen tenttikoordinaattoriin kaikissa Exam-kuulusteluun liittyvissä kysymyksissä:

tenttikoordinaattori Miina Kankaanranta, .

 

Tenttipäivät 2023

Eri erikoisalojen kuulustelut jakautuvat eri päiville, ja kuulusteluaika on 2 tuntia ja 55 minuuttia.

Viimeksi päivitetty 07.12.2022