Lääketieteellisten alojen yhteisvalinta
hakuohjeet opintopolku

Hakuohjeet

Lääketieteellisten alojen lääketieteen, hammaslääketieteen ja eläinlääketieteen tutkinto-ohjelmiin haetaan korkeakoulujen sähköisen hakujärjestelmän kautta osoitteessa www.opintopolku.fi. Yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen (6) koulutukseen. Hakuaika syksyllä 2024 alkaviin opintoihin on 13.3.-27.3.2024 klo 15.00.

Hakija voi hakea vain joko lääketieteen hakukohteisiin tai hammaslääketieteen hakukohteisiin. Hakurajaus ei koske eläinlääketieteen hakukohdetta eli hakija voi hakea samaan aikaan eläinlääketieteeseen ja lääketieteeseen tai eläinlääketieteeseen ja hammaslääketieteeseen.

 

Kaikissa lääketieteellisten alojen hakukohteissa on käytössä sekä todistusvalinta että valintakoevalinta. Todistusvalinnassa otetaan huomioon vain ensikertalaiset hakijat. 

 

Näillä lääketieteellisten alojen yhteisvalinnan sivuilla on kuvattu valintamenettelyä, todistusvalintaa ja valintakoevalintaa. Sivuilta löytyy myös valintojen tulosten ilmoittamiseen liittyvää tietoa sekä linkit aikaisempien vuosien valintakoetehtäviin.  Valintakoepäivänä valintakokeen jälkeen näillä sivuilla julkaistaan myös kyseisen vuoden valintakoe ja valintakokeen hyvän vastauksen piirteet.

 

Yhteisvalinnan sivuilta löytyy lisäksi tietoa lääketieteellisten alojen hakukohteista. Kunkin hakukohteen valintaperustekuvaukset löytyvät opintopolku.fi-sivustolta, jonka kautta myös varsinainen opiskelijaksi hakeminen tapahtuu.

 

Lisätietoja hakemisesta myös lääketieteellisten alojen koulutusta antavien yliopistojen verkkosivuilta:

Helsingin yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Tampereen yliopisto

Turun yliopisto

Oulun yliopisto

 

Kaikissa hakemiseen liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä yliopistojen hakijapalveluihin:

Helsingin yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Tampereen yliopisto

Turun yliopisto

Oulun yliopisto

 

Viimeksi päivitetty 01.12.2023