Lääketieteellisten alojen yhteisvalinta

Yliopistojen tiedote 15.3.2021

15.03.2021

Yliopistojen tiedote 15.3.2021: Yliopistot järjestävät valintakoetilaisuudet tarkoin turvallisuusjärjestelyin

 

https://www.unifi.fi/uutiset/yliopistot-jarjestavat-valintakoetilaisuudet-tarkoin-turvallisuusjarjestelyin/ 

 

Tiivistelmä yliopistojen tiedotteesta:

Yliopistot ovat yhdessä linjanneet (uutinen 27.1.2021), että kevään ja kesän 2021 valintakokeet toteutetaan fyysisinä tilaisuuksina kampuksilla ja muissa valvotuissa tiloissa. Suunnitelma on tehty ottaen huomioon vallitseva pandemiatilanne ja sen edellyttämät turvajärjestelyt.

Jos viranomaiset antavat kevään aikana koronatilanteeseen liittyviä määräyksiä, jotka vaikuttavat valintakokeiden järjestämiseen, hakijoille tiedotetaan siitä erikseen.

Hakijoiden tulee noudattaa valintakokeisiin osallistuessaan voimassa olevia viranomaismääräyksiä ja turvallisuusohjeita, jotka yliopistot ovat yhdessä laatineet kaikille hakijoille. Ohjeissa käsitellään muun muassa kokeisiin matkustamista ja toimintaa koepaikalla. Lisäksi yliopistot viestivät hakijoille tarkempia, yksittäisiä kokeita koskevia ohjeita. Hakijoiden onkin tärkeää seurata Opintopolussa ilmoittamaansa sähköpostiosoitetta sekä yliopistojen ja yhteisvalintojen verkkosivuja.

Yliopistojen tiedote 15.3.2021 kokonaisuudessaan: https://www.unifi.fi/uutiset/yliopistot-jarjestavat-valintakoetilaisuudet-tarkoin-turvallisuusjarjestelyin/


Yliopistojen yhteinen turvallisuusohje hakijoille
: https://www.unifi.fi/uutiset/yliopistojen-valintakokeet-2021-hakijan-turvallisuusohje/


Yliopistojen koostamia vastauksia valintakokeita koskeviin yleisimpiin kysymyksiin: https://www.unifi.fi/uutiset/ukk-valintakokeet-2021/


Korkeakoulut tiedottavat hakijoille erikseen, jos koronatilanteeseen liittyen annetaan kevään aikana viranomaismääräyksiä, joilla on vaikutusta valintakokeiden järjestämiseen.

Tarkempia koe- ja paikkakuntakohtaisia ohjeita julkaistaan myöhemmin. Seuraa hakulomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiasi sekä tiedotusta yliopistojen sivuilla ja yhteisvalinnan sivulla https://www.laaketieteelliset.fi/hakeminen/ohjeita-valintakokeeseen .

« Takaisin uutisarkistoon