Lääketieteellisten alojen yhteisvalinta

Valintakoepisteet-palvelu

08.07.2022

Valintakoepisteet-palvelu aukeaa 8.7. klo 12. Hakija näkee palvelusta omat koevastauksensa sekä niiden pisteytykset.  Lisätietoja valintakoepisteet palvelusta on saatavilla sivulta https://www.laaketieteelliset.fi/hakeminen/valinnan-tulokset

 

Osa yliopistojen valintakokeista järjestettiin keväällä 2022 digitaalisina käyttäen Metropolia Ammattikorkeakoulun sähköistä valintakoejärjestelmää. Vastausten tallentumisprosessia selvennetään tässä tekstissä.

 

Mikäli valintakokeessa on ollut monivalinta- ja aukkotehtäviä, valintakoejärjestelmä on tallentanut nämä välittömästi automaattisesti. Myös tekstimuotoiset aukkotehtävät tallennetaan välittömästi automaattisesti.

 

Esseetehtävissä oli erillinen Tallenna vastaus -painike, jota painamalla hakija tallentaa vastauksensa, kun vastaus on valmis. Hakija voi myös painaa Tallenna vastaus -painiketta vastauksen ollessa keskeneräinen.  

Koejärjestelmä tallentaa esseevastauksia automaattisesti säännöllisesti 30 sekunnin välein. Automaattitallennus on lisävarmistus, jotta mahdolliset vastausten menetykset olisivat minimaalisia, mikäli tulisi verkkokatkos tai hakijan kone menisi epäkuntoon kesken kokeen. Vastauslaatikon alla on nähtävissä viimeisin tallennusajankohta ja tieto, mikäli muutoksia on tallentumatta.

 

Jos hakija ei ole tallentanut vastaustaan ja palaa takaisin etusivulle/ohjesivulle (ennen kuin automaattitallennus on tapahtunut), järjestelmä vielä tässä vaiheessa huomauttaa hakijalle mahdollisista tallentamattomista muutoksista osiosta poistuttaessa. Tällä huomautuksella ohjataan hakijaa tallentamaan vastaukset ennen osiosta poistumista. Mikäli tässä vaiheessa ei huomioi järjestelmän antamaa huomautusta, on mahdollista, että hakija poistuu osiosta ilman, että viimeisin versio vastauksesta on tallessa. Hakija voi periaatteessa menettää tällaisen tallentamattomuuden vuoksi maksimissaan viimeisen 30 sekunnin aikana tuottamansa vastauksen (sen verran vastausta, mitä hakija oli ehtinyt syöttää viimeisimmän automaattitallennuksen jälkeen).

 

Valintakokeessa on tärkeää noudattaa järjestelmän antamia ohjeita. Jos hakija on tallentanut vastaukset ennen osiosta poistumistaan, vastaukset ovat tallessa järjestelmässä. Järjestelmässä on tallessa myös automaattisesti tallennetut vastaukset.

« Takaisin uutisarkistoon