Lääketieteellisten alojen yhteisvalinta

Tiedote hakijoille: Lääketieteellisten alojen valintakoe 23.5.2023

05.04.2023

Ohjeita valintakokeeseen -sivulla on julkaistu ohjeita valintakokeeseen osallistuville sekä ennen koetta tutustuttavaksi valintakokeen kaavaliite ja ohjeita vastaamiseen.

Lääketieteellisten alojen valintakoe pidetään tiistaina 23.5.2023 klo 9–14 valvottuna digitaalisena kokeena. Hakijan tulee osallistua valintakokeeseen sillä paikkakunnalla, jonka hän on hakulomakkeella valinnut koepaikaksi.  Hakija voi tarkistaa valitsemansa koepaikan Oma opintopolku -palvelusta. Koetta ei voi suorittaa muualla.

 

Kokeeseen osallistuvilla hakijoilla tulee olla kokeen suorittamista varten oma kannettava tietokone ja virtajohto. Valintakoetta ei voi suorittaa tabletilla tai älypuhelimella. Kannettavalla tietokoneella tulee olla mahdollista liittyä erikseen osoitettavaan langattomaan valintakoeverkkoon. Hakija vastaa itse laitteistonsa toimivuudesta ja soveltumisesta valintakokeen suorittamiseen.

 

Yliopistovalinnat.fi -sivustolla on julkaistu ohjeita digitaalisiin valintakokeeseen osallistuville: https://yliopistovalinnat.fi/valintakokeet/ohjeet-digitaaliseen-valintakokeeseen-vallu-valintakoepalvelu. Verkkosivulta löytyy ohjeita valintakoetilaisuuteen sekä ohjeita kannettavasta tietokoneesta sekä laitteistovaatimuksista. On tärkeää tarkistaa ohjeista, mitä valintakokeeseen tulee ottaa mukaan ja kuinka tarkistaa oman tietokoneen toimivuus kokeessa. Ohjeet tulee lukea huolellisesti!

 

Lääketieteellisten alojen yhteisvalinnan Ohjeita valintakokeeseen -sivulla https://www.laaketieteelliset.fi/hakeminen/ohjeita-valintakokeeseen  on julkaistu ennen koetta tutustuttavaksi valintakokeen kaavaliite sekä ohjeita vastaamiseen. Kaavaliite tulee olemaan koetilaisuudessa saatavilla valintakoejärjestelmästä eli koetilaisuudessa ei saa käyttää omalle koneelle tallennettua versiota etukäteen julkaistusta kaavaliitteestä.  Itse kokeessa vain koejärjestelmän käyttö on sallittua. Minkä tahansa muun verkkosivun, tiedoston, ohjelmiston, laitteen, tietokoneen oman laskimen, tavaran, tms. käyttäminen koetilassa (ennen koetta, sen aikana ja sen jälkeen) voi johtaa kokeen hylkäämiseen.

 

Hakijalla voi olla myös mukana oma laskin, mutta sallittu on vain nelilaskin. Valintakokeessa on käytettävissä digitaalisen koejärjestelmän funktiolaskin. Lisätietoja valintakoejärjestelmän laskimesta sekä valintakokeessa sallituista laskimista.

 

Valintakoejärjestelmään, koejärjestelmän laskimeen sekä kaavaeditoriin on mahdollista tutustua etukäteen testisivulla  https://testikoe.korkeakouluun.fi/

 

Hakijalle toimitetaan viimeistään viikkoa ennen valintakoetta henkilökohtainen tunniste kokeeseen osallistumista varten. Tunniste sisältää QR-koodin ja tiedon valintakokeesi ajasta ja tarkasta paikasta. Linkki tunnisteeseen toimitetaan tekstiviestillä ja sähköpostitse hakulomakkeella ilmoitettujen yhteystietojen perusteella. Hakijan tulee esittää valintakoetilaisuudessa tunniste joko puhelimen näytöltä tai paperille tulostettuna sekä henkilöllisyystodistus. Linkin tunnisteeseen löydät myös omalta hakemukseltasi Oma Opintopolku -palvelusta viimeistään viikko ennen valintakoetta.

 

Valintakokeeseen osallistuvan tulee tarkistaa myös mahdolliset tarkemmat ohjeet valintakokeeseen saapumisesta ja koetiloista valintakoepaikkakuntansa yliopiston verkkosivuilta. Linkit yliopistojen ohjesivuille ovat yhteisvalinnan verkkosivulla https://www.laaketieteelliset.fi/hakeminen/ohjeita-valintakokeeseen.

 

Lääketieteellisten alojen yhteisvalinta

 

« Takaisin uutisarkistoon