Lääketieteellisten alojen yhteisvalinta

Tiedote hakijoille: Lääketieteellisten alojen valintakoe 24.5.2022

06.04.2022

Ohjeita valintakokeeseen -sivulla on julkaistu ohjeita valintakokeeseen osallistuville sekä ennen koetta tutustuttavaksi valintakokeen kaavaliite ja ohjeita vastaamiseen.

Lääketieteellisten alojen valintakoe pidetään tiistaina 24.5.2022 klo 9 – 14 valvottuna digitaalisena kokeena. Hakijan tulee osallistua valintakokeeseen sillä paikkakunnalla, jonka hän on hakulomakkeella valinnut koepaikaksi.  Hakija voi tarkistaa valitsemansa koepaikan Oma opintopolku –palvelusta. Muualla tehtyä koetta ei arvioida.

 

Kokeeseen osallistuvilla hakijoilla tulee olla kokeen suorittamista varten oma kannettava tietokone. Valintakoetta ei voi suorittaa tabletilla tai älypuhelimella. Kannettavalla tietokoneella tulee olla mahdollista liittyä erikseen osoitettavaan langattomaan valintakoeverkkoon. Hakija vastaa itse laitteistonsa toimivuudesta ja soveltumisesta valintakokeen suorittamiseen.

 

Lääketieteellisten alojen yhteisvalinnan sivuilla on julkaistu ohjeita valintakokeeseen osallistuville: https://www.laaketieteelliset.fi/hakeminen/ohjeita-valintakokeeseen.  Verkkosivulta löytyy ohjeita valintakoetilaisuuteen sekä ohjeita kannettavasta tietokoneesta sekä laitteistovaatimuksista. Ohjeet tulee lukea huolellisesti!

 

Ohjeita valintakokeeseen -sivulla on julkaistu myös ennen koetta tutustuttavaksi valintakokeen kaavaliite sekä ohjeita vastaamiseen. Kaavaliite tulee olemaan koetilaisuudessa saatavilla valintakoejärjestelmästä eli koetilaisuudessa ei saa käyttää omalle koneelle tallennettua versiota etukäteen julkaistusta kaavaliitteestä.  Itse kokeessa vain koejärjestelmän käyttö on sallittua. Minkä tahansa muun verkkosivun, tiedoston, ohjelmiston, laitteen, tietokoneen oman laskimen, tavaran, tms. käyttäminen koetilassa (ennen koetta, sen aikana ja sen jälkeen) voi johtaa kokeen hylkäämiseen.

 

Hakijalle toimitetaan viimeistään viikkoa ennen valintakoetta henkilökohtainen tunniste kokeeseen osallistumista varten. Tunniste sisältää QR-koodin ja tiedon valintakokeesi ajasta ja tarkasta paikasta. Linkki tunnisteeseen toimitetaan tekstiviestillä ja sähköpostitse hakulomakkeella ilmoitettujen yhteystietojen perusteella. Hakijan tulee esittää valintakoetilaisuudessa tunniste joko puhelimen näytöltä tai paperille tulostettuna sekä henkilöllisyystodistus.  Linkki tunnisteeseen tulee myös omalle hakemukselle Oma Opintopolku –palveluun viimeistään viikko ennen valintakoetta.

 

Valintakokeeseen osallistuvan tulee tarkistaa myös mahdolliset tarkemmat ohjeet valintakokeeseen saapumisesta ja koetiloista valintakoepaikkakuntansa yliopiston verkkosivuilta. Linkit yliopistojen ohjesivuille ovat yhteisvalinnan verkkosivulla https://www.laaketieteelliset.fi/hakeminen/ohjeita-valintakokeeseen.

 

Kokeeseen tulee ottaa mukaan:

  • Kuvallinen henkilöllisyystodistus
  • Kannettava tietokone ja virtajohto. Tabletilla tai puhelimella ei voi osallistua valintakokeeseen. Katso tarkemmat laitevaatimukset hakijan ohjeista digikokeeseen.
  • Tunniste (QR-koodi). Tunniste lähetetään noin viikkoa ennen valintakoetta tekstiviestillä ja sähköpostilla.
  • Kirjoitusvälineet (kynä, teroitin, pyyhekumi, viivoitin) muistiinpanoja varten. Valintakoetilassa on jokaiselle tarjolla paperia omia muistiinpanoja varten.
  • Kasvomaski (varamaskit läpinäkyvässä pussissa)

 

Hakijalla voi olla myös mukana oma laskin, mutta sallittu on vain nelilaskin. Valintakokeessa on käytettävissä digitaalisen koejärjestelmän funktiolaskin. Lisätietoja valintakoejärjestelmän laskimesta sekä valintakokeessa sallituista laskimista.

 

Lääketieteellisten alojen yhteisvalinta

 

 

« Takaisin uutisarkistoon