Lääketieteellisten alojen yhteisvalinta

Huima lisäys lääketieteellisten alojen hakijamääriin

29.03.2018

Lääketieteellisten alojen siirtyminen yhteisvalintaan kasvatti hakijamääriä huimasti. Lääketieteen ja hammaslääketieteen siirtyminen yhteisvalintaan mahdollisti sen, että hakijalla oli mahdollisuus hakea useampaan hakukohteeseen lääketieteen tai hammaslääketieteen alalla.

Keskiviikkona 28.3. päättyneessä kevään yhteishaussa lääketieteellisten alojen hakijamäärä kasvoi kokonaishakijamäärältään 174% yli 26 000 hakijaan lääketieteen, hammaslääketieteen ja eläinlääketieteen hakukohteissa. Lääketieteen hakukohteisiin hakijoita on yhteensä yli 21 654 ja hammaslääketieteen hakukohteisiin 3626. Hakijoista 6632 oli asettanut jonkin lääketieteen hakukohteista ensimmäiseksi hakutoiveekseen ja 1268 jonkin hammaslääketieteen hakukohteista. Eläinlääketiede tekee valintayhteistyötä lääketieteen ja hammaslääketieteen yhteisvalintojen kanssa ja sen hakijamäärä on 751, pysyen lähes samana kuin vuonna 2017. Useampaan hakukohteeseen hakeneet huomioidaan hakijaksi jokaiseen hakemaansa hakukohteeseen. Kaikki hakutoivesijat huomioiva kokonaishakijamäärä lisääntyi merkittävästi, mutta yksittäisten hakijoiden määrä oli kaikilla lääketieteellisillä aloilla aikaisempien vuosien tasolla.

 

Lääketieteellisten alojen yhteisvalinnan hakijamääristä tiedotetaan tarkemmin yhteisvalinnan laaketieteelliset.fi –verkkosivuilla myöhemmin.

« Takaisin uutisarkistoon