Lääketieteellisten alojen yhteisvalinta
HAKUOHJEET

Hakuohjeet

Vuoden 2018 opiskelijavalinnassa siirrytään lääketieteen alalla yhteisvalintaan siten, että lääketieteen hakukohteet ovat yhteisvalinnassa ja hammaslääketieteen hakukohteet ovat yhteisvalinnassa. Eläinlääketiede on mukana valintayhteistyössä. Hakija voi hakea vain joko lääketieteen hakukohteisiin tai hammaslääketieteen hakukohteisiin tai eläinlääketieteen hakukohteeseen.

Lääketieteellisten alojen lääketieteen, hammaslääketieteen ja eläinlääketieteen tutkinto-ohjelmiin haetaan korkeakoulujen sähköisen hakujärjestelmän kautta osoitteessa www.opintopolku.fi. Yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen (6) koulutukseen. Yhteishaun hakuaika syksyllä 2018 alkaviin opintoihin on 14.3.-28.3.2018.

Hakijalle annetaan yksi ensisijaisuuspiste, mikäli hakija on asettanut ensimmäiseksi hakutoiveekseen lääketieteen tai hammaslääketieteen hakukohteen. Ensisijaisuuspiste annetaan vain tähän ensimmäiseksi hakutoiveeksi asetettuun lääketieteen tai hammaslääketieteen hakukohteeseen. Ensisijaisuuspiste lisätään hakijan saamiin valintakoepisteisiin pisteiden skaalauksen jälkeen.

 

Tutustu yhteisvalinnan hakukohteisiin. Kunkin hakukohteen Valintaperustekuvaukset löytyvät opintopolku.fi -sivustolta, jonka kautta myös varsinainen opiskelijaksi hakeminen tapahtuu. Tutustu tältä sivulta löytyviin hakuohjeisiin ja valintamenettelyyn. Näiltä hakeminen -sivuilta löydät myös valintojen tulosten ilmoittamiseen liittyvää tietoa sekä linkit aikaisempien vuosien valintakoetehtäviin.

 

Valintakoepäivänä valintakokeen jälkeen julkaistaan näillä sivuilla myös valintojen 2018 valintakoe ja valintakokeen hyvän vastauksen piirteet.

 

Lisätietoja hakemisesta myös lääketieteellisten alojen koulutusta antavien yliopistojen verkkosivuilta:

Helsingin yliopiston eläinlääketieteellinen tiedekunta

Helsingin yliopiston lääketieteellinen tiedekunta

Itä-Suomen yliopisto

Tampereen yliopisto

Turun yliopisto

Oulun yliopiston lääketieteellinen tiedekunta

 

Kaikissa hakemiseen liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä yliopistojen hakijapalveluihin:

Helsingin yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Tampereen yliopisto

Turun yliopisto

Oulun yliopisto