Lääketieteellisten alojen yhteisvalinta

Valintakokeessa sallittavat laskimet

Lääketieteellisten alojen valintakokeessa vuonna 2021 hyväksyttävät laskimet

 

Valintakokeessa sallitaan vain yksinkertainen nelilaskin (peruslaskin), jolla voi suorittaa peruslaskutoimituksia (yhteen-, vähennys-, kerto- ja jakolaskuja). Nelilaskin saa lisäksi sisältää virtanäppäimen/-näppäimet (ON/C, OFF), työmuistin tyhjennysnäppäimen (CE), etumerkin vaihdon, neliöjuuri- ja prosenttilaskun sekä yhden lukuarvon muistin ja sen hallintaan tarvittavat näppäimet (R-MC/MRC (myös MR), MC, M+ ja M-). Kaikki muut (lasku)toiminnot, kuten sulkumerkit, valuutan muunnokset, tullilaskurit, kokonaissumma alennushintalaskurit (näppäimet Euro, Local, TAX+, TAX-, GT, MU tms.) sekä edistyneemmät laskufunktiot on kielletty.

 

Trigonometristen funktioiden ja logaritmilaskujen numeerista suorittamista varten kokeen oheismateriaalin mukana jaetaan tarvittavat taulukot. Muita laskimia tai muita matemaattisia apuvälineitä kuten esimerkiksi taulukoita, laskinten käyttöohjeita tai ohjelmakortteja ei saa käyttää.

 

 

Tiedekunta ei jaa kokeessa varalaskimia, joten hakija voi ottaa kokeeseen mukaan toisen, ohjeiden mukaisen varalaskimen.

 

Esimerkkejä sallituista laskimista

Huom! Laskimien mallit ja mallikoodit saattavat vaihtua myyntialueesta, ajankohdasta tms. syystä johtuen, eivätkä jälleenmyyjät aina käytä valmistajan täyttä mallimerkintää markkinoinnissaan, joten on joka tapauksessa syytä tarkistaa, että laskin on annetun ohjeen mukainen. Myös muita ohjeiden mukaisia laskimia saa käyttää kokeessa.


Casio Petite fx-LC401 LV
Casio SL-450S
Sharp EL233S
Canon LC-211L
Texas Instruments TI-106 (Huom! EI TI-106 II)
Texas Instruments TI-108
Biltema laskin 24226
Biltema Pienoistaskulaskin 242001

Palaa Ohjeita valintakokeeseen -sivulle »

 

Viimeksi päivitetty 12.05.2021